Search here...
TOP
Recensie

Recensie: Salsa aan de Haven – Spring Fever Gala (International edition)

Het evenement

Ik vond het onwijs leuk om weer naar Rotterdam te gaan om opnieuw een editie van Salsa aan de Haven te beoordelen. Ik laadde mijn vriendin, een zak chips (want het is toch een stukje rijden), mijn dansschoenen, een goed humeur en mijzelf in de auto en we gingen onderweg. De locatie De Doelen in Rotterdam is ontzettend makkelijk te vinden en het parkeren kan in de late avonduren voor slechts €1,- per uur. Bij deze internationale spring fever gala editie was de kizomba zaal helemaal bovenin.

Line up

Dj Dos Anjos
Dj Leda (FR)

Er werd een workshop gegeven door Arnaud & Aurélie uit Frankrijk, zij hadden ook een taxi team meegenomen. De workshop begon erg basic, maar daarna werden en leuke nieuwe moves en stapjes uitgelegd. Ik heb niet de hele workshop meegedaan maar de demo die daarna werd gegeven zag er super uit. Dansers uit Frankrijk hebben absoluut een hele andere stijl dan wij hier in Nederland!

Het feest

Het feest was ontzettend leuk, doordat het zo groot is opgezet komen er allerlei dansers op af. Uit alle windstreken komen mensen naar Rotterdam voor Salsa aan de Haven. Het Franse taxiteam was een leuke toevoeging, ook de heren van Mode Zero waren weer aanwezig en hebben flink hun best gedaan om de dames te voorzien van leuke dansjes. Het was flink druk, zoals altijd iets meer vrouwen dan mannen maar niet met een schokkende verhouding. De muziek lag in de handen van twee DJ’s met beiden een andere stijl, dat vulde elkaar erg goed aan. Van vrolijke semba nummers tot vunzige tarraxa beats, alles was aanwezig. Wel vond ik de muziek tijdens de vorige editie beter, waarschijnlijk kwam dat door de combinatie van DJ’s die elkaar erg goed wisten aan te vullen.

Mijn oordeel

Als je het mij vraagt… Salsa aan de Haven is echt de moeite waard! De variatie aan mensen, de vibe, de muziek en natuurlijk de locatie dragen bij aan de ervaring. In mijn vorige recensie over Salsa aan de Haven die je hier kan lezen, merkte ik op dat de sfeer iets minder was. Ik kon er niet echt mijn vinger opleggen, maar het had te maken met de grootte van het feest. Gelukkig viel dat deze editie ontzettend mee, uiteraard was het feest nog steeds groots maar de sfeer was zeker aanwezig. Misschien dat dat ook te maken heeft met het feit dat ik meer mensen leer kennen in de scene en daardoor wat sneller een praatje aanknoop? Ik vond het als dame ook erg leuk om een dansje gedaan te hebben met een Franse danser.

Ik kijk dus ook erg uit naar de volgende editie, die is op zaterdag 2 juni meer informatie kan je vinden in het FB event.

De cijfers

De vorige keer waren dit de cijfers.

Locatie: 9,5/10 (een 10 als het parkeren gratis zou zijn)
Bereikbaarheid: 9/10
Taxidansers: 8/10
Sfeer: 7/10
Muziek: 9/10

Totaal: 42,5/50 dit komt dus uit op een 8,5.

Deze editie geef ik de volgende cijfers.

Locatie: 9,5/10
Bereikbaarheid: 9/10
Taxidansers: 9/10
Sfeer: 8/10
Muziek: 8/10

Totaal: 43,5/50 dit komt dus uit op een 8,7!

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *