Search here...
TOP
DJ in the Spotlight

DJ in the Spotlight: DJ Lisa Rose

DJ Lisa Rose Kizomba

Wil jij meer weten over de kizomba DJ’s, wat hen bezighoudt en hoe ze zijn begonnen? Kizomba Blog heeft een aantal DJ’s benaderd voor een interview en elke week kan je lezen over het leven van een bekende of iets minder bekende DJ in Kizombaland! We bijten het spits af met niemand minder dan DJ Lisa Rose!

Persoonlijk

Zou je jezelf kort kunnen voorstellen?

Ik ben Lisa, 26 jaar en wonend in Den Haag. Ik heb een grote liefde voor muziek (surprise), reizen en doggies. 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Op dit moment ben ik fulltime dj. Veel mensen denken dat je alleen maar bezig bent met het werk als dj wanneer je achter de draaitafels staat, maar er komt veel meer bij kijken. Het draaien zelf is maar ongeveer 20% van de totale tijd dat je eraan kwijt bent. Denk aan je liedjescollectie bijhouden, nieuwe tracks ordenen en bewerken, oefenen om je skills te blijven improven, mixtapes maken, social media etc.

Wel ga ik weer beginnen met studeren, deze week hoor ik of ik ingeloot ben dus dat is spannend! Maar ik blijf sowieso dit mooie beroep uitoefenen ernaast.

Waarvoor kan iemand je midden in de nacht wakker maken?

Voor niks! Mijn slaap is heilig. Nee echt, ik hou van slapen haha. Ik vind het nachtwerk ook wel het grootste (en eigenlijk enige) nadeel van mijn beroep. Voordeel is wel weer dat je kan “uitslapen”, of tenminste geen wekker hebt in de ochtend. 

Het DJ leven

Hoe lang draai je al en hoe ben je begonnen?

Deze zomer is het 5 jaar geleden dat ik begon met draaien. Ik was op mijn eerste Kizomba feest en leerde daar Dani Fernandes kennen, die destijds dj les aan het nemen was bij DJ School Amsterdam. Het klikte goed en we deelden dezelfde passie voor muziek (en we woonden toevallig 5 minuten bij elkaar vandaan, what are the odds), dus begonnen we samen te werken. Dani leerde mij draaien en ik was meer de computer nerd die de nummers via Rekordbox ging bewerken. Doordat we onze krachten gingen bundelen groeiden we snel en leerden we veel van elkaar. We besloten om definitief onszelf als dj duo naar buiten te brengen en D&L Beats was created. 


Wat probeer je over te brengen als je aan het draaien bent?

Ik probeer altijd een glimlach op de dansers gezichten te brengen, of een “orgasmic face” zoals Dani het noemt haha, in beide gevallen betekent het dat je het goed doet. Mijn doel is om zo smooth mogelijk de lekkerste tracks te mixen en zo de dansers in die flow te krijgen waarin je het besef van tijd en ruimte kwijt raakt en alleen nog de muziek hoort, de connectie voelt en je als één over de dansvloer beweegt. Dat is de magie van Kizomba en wat ik probeer te creëren. 

Loop je wel eens tegen vooroordelen aan als vrouwelijke dj in deze scene?

Ik ben al een tijdje dj en de meeste mensen in de scene kennen me nu wel, dus het “oh wauw kijk een vrouw die draait”-effect merk ik niet meer echt. In het begin merkte ik wel dat het interessant was en dat zorgde ervoor dat ik sneller boekingen kreeg, maar tegelijkertijd is dat ook de reden dat mensen sneller geneigd zijn je succes toe te schrijven aan het feit dat je vrouw bent in plaats van om je mix-skills, en dat is wel minder. Als vrouw moet je daardoor wat meer je best doen om jezelf te bewijzen, maar je maakt ook sneller indruk omdat de verwachtingen lager zijn, dus het heeft zijn voor- en nadelen. Nu word ik door mijn mannelijke collega’s gezien als one of the guys en krijg ik vaak een box in plaats van kusjes, en dan voel ik me helemaal cool hahaha.

Dans je ook?

Ja, maar door het vrouwenoverschot op feestjes weinig. Ik ben nog van de ouderwetse generatie vrouwen die mannen niet ten dans vraagt maar ten dans gevraagd wilt worden, dus dan kan je lang wachten op een dansje in deze tijd. Daarom zie je mij meestal ergens zitten en genieten van de muziek in plaats van op de dansvloer (als ik niet aan het draaien ben natuurlijk).


Heb je een favoriet Kizomba nummer?

Het eerste nummer dat in me opkomt is Vai van Calema. Ik vind dat zo’n mooi nummer! Een danser zei zelfs een keer tegen me: “Een set van Lisa is niet compleet zonder Vai te horen.” Toen dacht ik wel ‘hmm okay, ik moet het wat minder vaak gaan draaien’ haha. Dani en ik vertalen Kizomba nummers op onze YouTube channel en deze hebben we ook vertaald. Nadat ik de tekst begreep vond ik het lied nog mooier, de tekst geeft het meer diepte. Ook Belissima van Charbel blijft een speciaal nummer voor mij. Hier leerde ik mijn eerste Kizomba pasjes op van een vriend. Ik heb dat lied  grijsgedraaid en het brengt altijd weer die leuke herinneringen naar boven als ik het hoor.

Support

Hoe kunnen we jou volgen?

Facebook: https://www.facebook.com/lisaroseofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/dj.lisarose/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZ135GMYzCuQRepT96GNcBw

Soundcloud: https://soundcloud.com/djlisarose

 

Dankjewel Lisa dat we een kijkje in jouw DJ leven mochten nemen! Veel succes gewenst met je nieuwe opleiding (iedereen duimen!) en ik wens je heel veel leuke nieuwe boekingen toe. 

ps. zullen we met zijn allen stil staan als Lisa het nummer ‘Vai’ draait? *Just kidding!* 

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *