Search here...
TOP
Recensie

Recensie: FlavourKizz Kizomba Party

Toen ik van Tony een uitnodiging kreeg om een recensie te schrijven over zijn Flavour Kizz Party liet ik die natuurlijk niet aan mij voorbij gaan. Vrijwel elke editie ben ik erbij, sta ik als 1 van de eerste op de stoep te popelen om naar binnen te kunnen en bedenk ik al zeker 5 dagen van tevoren wat ik ga aantrekken. Extra voordeel ik hoef maar tien minuten te rijden! De locatie is een bowling/party center in Amstelveen, waarbij je de eerste keer misschien even moet zoeken naar de juiste zaal (achter de receptie de trap op). De kassa en garderobe zijn samen, dus je kan meteen betalen en je jas afgeven. Je kan makkelijk (gratis) parkeren op het terrein naast en voor het gebouw, met het OV is het ‘redelijk’ te bereiken.

Line up

Dos Anjos
DJ Tony v Samson
DJ Dr. Feelgood

De workshop

Meestal start het feest bij Flavour (afkorting – koosnaampje) met een workshop en deze keer was Chamalo – oprichter van Castle of Dance uitgenodigd. Omdat zijn lieftallige partner Mirty/Myrthe op vakantie was had hij Fleur meegenomen om hem te assisteren. Omdat wij – kizomba dansers – een afwijking lijken te hebben, begon de workshop niet op tijd. Zelf kwam ik ook ruim te laat en was de workshop nog niet begonnen. Er namen deze keer niet veel mensen deel aan de workshop maar hij was wel erg interessant!
Het niveau was – zoals te verwachten – nogal variërend, van beginners tot advanced dansers.
Iedereen kreeg wat tips mee van Chamalo en/of Fleur en daarna was het tijd om de dansvloer te openen.

Het feest

Op deze vrijdag waren er nog twee andere Kizomba feesten waardoor het helaas wat rustiger was dan normaal. Het kwam ook wat later op gang en daardoor hoorde ik hier en daar wel wat gemopper. Zelf heb ik een leuke avond gehad en ga ik graag naar de feestjes van Flavour. Ik vind het leuk om te zien hoe dansers van diverse niveau’s lekker met elkaar dansen. Deze editie waren er geen taxidansers aanwezig en ik – als dame – vind dat toch een gemis. Tijdens een social maakt dat wat minder uit, maar op een vrijdagavond wil je gewoon lekker vaak dansen. Taxidansers trekken dat verschil in aantal tussen man en vrouw toch wat rechter.

De DJ’s draaiden die avond fijn, je kon zien dat ze het onderling ook naar hun zin hadden. Omdat het feest wat later op gang kwam, hebben ze zichzelf ook flink uitgeleefd op de dansvloer. Doordat het aantal mannen toch wat tegenviel, ben ik uiteindelijk zelf als leider gaan dansen. Veel verder dan wat schuren, schuifelen en tarraxineren kom ik nog niet maar daardoor wel flink gelachen en toch nog veel gedanst!

Mijn oordeel

Leuk? Ja zeker! Kan het leuker? Ja zeker! Als er drie feesten tegelijkertijd worden gegeven dan is het toch vaak wel zo dat het kizomba volk zich verspreid. Hierdoor versterk je elkaar niet, maar wordt je elkaars concurrent. Dat vind ik persoonlijk in deze relatief kleine scene toch erg jammer! Omdat ik weet dat Flavour feestjes veel drukker kunnen zijn neem ik die ervaringen ook mee in mijn oordeel. Volgende editie ben ik er gewoon weer bij, hopelijk met wat meer bezoekers die lekker bijtijds binnenkomen!

De cijfers

Locatie: 7/10
Bereikbaarheid: 8/10 (omdat het met het OV toch net iets minder is)
Taxidansers: 1/10
Sfeer: 8/10
Muziek: 8/10

Totaal: 32/50 dit komt dus uit op een 6,4 als score ZONDER  taxidansers. Maar omdat er ook edities zijn met taxidansers, heb ik nog een lijstje met cijfers gemaakt!

Locatie: 7/10
Bereikbaarheid: 8/10 (omdat het met het OV toch net iets minder is)
Taxidansers: 8/10
Sfeer: 8/10
Muziek: 8/10

Totaal 39/50 dit komt uit op een score van 7,8 als ik een editie MET taxidansers zou beoordelen.

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *