Search here...
TOP
Recensie

Recensie: Kizomba Bash 4 Years Anniversary

Er zijn flink wat feestjes geweest in Kizomba land, deze keer was Kizomba Bash jarig! Als je vier jaar wordt moet je het natuurlijk goed aanpakken. Je kan je verjaardag vieren op een boot, maar de Supperclub Cruise is ook een mogelijkheid natuurlijk! Dus met mijn zwemvest en dansschoenen ging ik richting Amsterdam. Het schip lag achter het Amsterdam Centraal aangemeerd dus parkeren was wel een ‘dingetje’. Het was gruwelijk koud buiten en ik kwam gelukkig iemand van dansles tegen die wist waar we wezen moest want anders had ik er waarschijnlijk nog langer over gedaan om de entree te vinden. De Supperclub Cruise bestaat uit een beneden- en bovendek (en een buitendek) waarbij er in het benedendek een feestje werd gehost door SAUS, het bovendek was voor ‘ons’ kizomba verslaafden.

Line up

De line up loog er niet om!
Tony V Samson
Ryze
Vango
Dr Feelgood
Dameri

Omdat deze recensie gaat over het Kizomba deel van het feest, laat ik de info over het feest in het benedendek achterwege. Wel kan ik zeggen dat het daar ontzettend gezellig was, lekkere muziek en mooie ruimte!

De locatie

Omdat een schip toch net even wat anders is dan waar de meeste feesten worden gegeven ga ik daar deze keer wat verder op in. Eerder gaf ik al aan dat parkeren best een ‘dingetje’ was, het was ruim 10 minuten lopen naar de steiger en dat in het koude weer was niet ideaal. Te bedenken dat ik vervolgens midden in de nacht dezelfde route af moest leggen vond ik ook wat minder fijn. Voor iedereen die met het OV kwam was de locatie natuurlijk wel erg handig!

Het feest begon om 23.30 (ietwat aan de late kant maar goed…) en om 23.35 kreeg ik het eerste appje dat niemand naar binnen mocht omdat er een ander feest was uitgelopen. Iedereen heeft buiten ongeveer een kwartier moeten wachten en dat terwijl het vroor die avond/nacht. De organisatie kan er weinig aan doen, maar erg professioneel is het niet. Vooral als er verder geen info wordt verstrekt aan de wachtenden.

De ruimte van Kizomba Bash was een langwerpige zaal met aan de beide kanten bankjes en tafeltjes. Aan het ene uiteinde was de DJ booth en aan het andere uiteinde de bar. Daar kon je zowel links als rechts om heen lopen en vervolgens met de trap naar beneden, om naar het toilet, garderobe of de andere zaal te gaan. De locatie zag er goed verzorgd uit en het had absoluut een extra touch om te kunnen dansen op een boot!

Het feest

Ik kan niet anders zeggen dan dat Kizomba Bash ontzettend gezellig was! Het was een gezellige mix van diverse mensen die allemaal zin hadden in een feestje. Geen arrogant gedoe, geen valse blikken maar vooral erg veel lachende mensen. Zoals altijd is er wel wat te klagen… So here I go…

De zaal was aan de kleine kant of beter gezegd, de dansvloer was aan de kleine kant. Zelfs bij het ‘klein’ dansen botste iedereen tegen elkaar op. Doordat het een beetje te close werd op de dansvloer liep de temperatuur erg op. Het was erg warm en zweterig – meer dan normaal 😉 – er was geen airco en geen ramen die open konden. Soms werd er een luikje achter de DJ opengezet maar binnen no time kreeg die het dan ijskoud. Waardoor het luik weer werd gesloten.

Door de verschillende DJ’s vloeide de muziek niet helemaal fijn in elkaar over. Ik zal de DJ niet bij naam noemen maar de jongeman die Semba en traditioneel draaide tijdens zijn uurtje… De ruimte is zo beperkt, de temperatuur ligt zo hoog dan moet je toch echt meer inspelen op deze factoren. Deze keer sloeg je de plank finaal mis. Veel mensen klaagden erover en vonden het jammer dat er zo weinig dansruimte was. Wel was het ontzettend leuk om te kunnen dansen terwijl we aan het varen waren! Over dat varen gesproken, wellicht de volgende keer iets meer op tijd want mensen zaten een flinke tijd met hun jas op schoot te wachten tot ze eindelijk van de boot af konden.

Natuurlijk moet ik ook nog even iets zeggen over de man/vrouw ratio, mooie vrouwen maken het feest – maar zonder mannen valt er weinig te dansen! Er waren HEEL erg veel vrouwen, er waren helaas geen taxidansers en elk dansje wat ik heb gedaan is met een bekende geweest. Heren die ik ken van dansles of die ik vaak tegenkom op feestjes. Wanneer er meer dames zijn dan heren dan ontstaat er een soort vibe. Elke vrouw heeft het vervolgens alleen nog maar daar over, erg zonde! Geldt ook voor mij, want als ik al die bekenden niet was tegengekomen… zou ik die avond dan wel gedanst hebben?

Mijn oordeel

Zoals je hebt gemerkt heb ik flink wat te klagen gehad! Maar dat neemt niet weg dat het een erg gezellig feest was, er waren mensen uit Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Waarschijnlijk ook wel mensen die daarbuiten wonen, dus dat was al een leuk gemengd publiek.
Ik zou het handig hebben gevonden als de organisatie alvast had uitgezocht waar ik zou kunnen parkeren, hoe meer informatie er beschikbaar is hoe beter! Daarnaast zou het voor een volgende editie voor de dames fijn zijn als er meer heren zouden zijn om mee te dansen (of dit nou taxidansers zijn of ‘gewone’ mannen). Of ik bij een volgende editie aanwezig zou zijn? Ja als ik 100% zeker weet dat ik genoeg heren ken die ik voor een dansje kan vragen. Want nogmaals het was echt een gezellig feest!

De cijfers

Locatie: 7/10
Bereikbaarheid: 7/10 (omdat het met het OV en de fiets wel goed te bereiken was)
Taxidansers: 1/10
Sfeer: 9/10
Muziek: 7/10

Totaal: 31/50 dit komt dus uit op een 6,2 als ik de score voor taxidansers meereken. Als ik die weglaat kom ik uit op een 7,5 dat vind ik een eerlijkere score vanwege de uniekheid van de locatie en de gezellige sfeer!

Kizomba Blog

«

»

1 COMMENT

  • El Blog de Kizomba

    We would like to congratulate you guys for all you are doing for the Kizomba world with your site and with this blog. Hope more and more people start to know this awesome dance and there are more people in Germany learning and dancing how to dance Kizomba 🙂 Keep it up and wish you the best for the future.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *