Search here...
TOP
Persoonlijk

Mama, ik dans voor jou

dansen tijdens rouwproces

Op mijn blog heb ik eerder geschreven over mijn zieke moeder (hier en hier). Kizomba is in de periode van haar ziek zijn mijn grootste afleiding geweest. Even niet hoeven te denken aan alle ellende en het regelwerk wat erbij komt kijken. Wetende dat je moeder komt te overlijden brengt emoties naar boven die met geen pen te beschrijven zijn.

Elke keer als ik bij haar langs kwam vroeg ze waar ik had gedanst, hoe het dansen ging en of ik die avond weer ging dansen. Mijn moeder begreep mijn nieuwe passie en mijn behoefte om leuke dingen te doen. Misschien voor haar ook om nog een beetje grip te hebben op het alledaagse leven. Ze lag sinds begin november in het ziekenhuis en heeft daarna haar laatste weken doorgebracht in een hospice (zorgafdeling). Misschien heb je het al opgemerkt dat ik in verleden tijd over mijn moeder praat… Mijn mama is inderdaad overleden.

Maar deze post wil ik niet schrijven als verdrietige pagina in een dagboek maar juist als inspiratie! Mijn moeder danste toen ze zwanger was van mij, dit heeft ze volgehouden tot ze 8 maanden zwanger was. Dus ik wil niets liever dan het dansen volhouden, haar herinnering levend houden.

Mama, ik dans voor jou

Ook vertelde ik haar over alle avonturen die ik samen met Owen beleefde om ein-de-lijk Kiz Unique te kunnen lanceren. Ik wilde zo graag een kizomba feest organiseren en de liefde voor kizomba levend houden. Dus liet ik haar foto’s zien van locaties die ik op het oog had en toen Owen en ik samen op pad gingen vertelde ik haar alle details. Soms waren we aan het fantaseren dat het best een leuk idee zou zijn als ze er die avond bij kon zijn. Dan zou ik haar ophalen in haar rolstoel en dan zou ze vijf minuten even mogen kijken om vervolgens weer snel naar het hospice te gaan. We wisten beiden diep van binnen dat die dag niet zou komen.

Maar één ding weet ik zeker, ze zou het verschrikkelijk hebben gevonden als ik de handdoek in de ring zou gooien. Want koppig… ja dat was mijn moeder wel. Dus schouders eronder en drie dagen na haar overlijden konden we Kiz Unique geboren laten worden. Wellicht niet met de blijdschap die ik graag gevoeld zou hebben, ook zonder de mogelijkheid om haar te vertellen dat de voorbereidingen goed gaan. Helaas weet ze ook niet hoeveel enthousiaste reacties we hebben mogen ontvangen.

Kizomba Blog practices in Amsterdam Zuidoost

Waar ze wel van af weet zijn de Kizomba Blog Practices in Amsterdam. Nu wil ik toch ff sentimenteel doen, de foto’s en filmpjes van de eerste practice heb ik naar haar doorgestuurd. Ze vond het zo’n mooie locatie en jullie allemaal zo mooi dansen. Ze was zo trots! Het zijn de laatste appjes die we hebben kunnen uitwisselen… Daarna ging haar toestand te snel achteruit.

Dus ik wil niets liever dan de komende weken verder gaan met het organiseren van de practices!
Makkelijk zal het niet zijn, maar het is fijn om een vangnet te hebben! Mochten er nog mensen zijn die met de organisatie zouden willen helpen dan hoor ik dat graag! Stuur mij via Facebook even een berichtje.
En voor de twee vrijwilligers die al meehelpen, dankbaar dat jullie er zijn!

Alle dansjes die ik doe met jullie draag ik op aan mijn moeder, wetende dat ze meekijkt en mee geniet. Want samen met jullie zetten we mooie practices neer met een fijne en open sfeer. All for the love of kizomba!

En mama, zondag dans ik voor jou!

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *