Search here...
TOP
Geen categorie Recensie

Recensie: Kizomba Pleasure New’s Year Party

Via de facebookpagina van Kizomba Blog kreeg ik een berichtje van de organisator van Kizomba Pleasure. Hij was van mening dat de sfeer in omgeving 020 niet onder doet voor de sfeer in 010. Ik mocht langskomen om het zelf te ondervinden. Dat liet ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen, dus op 5 januari vertrok ik met mijn dansschoenen onder mijn arm naar Hoofddorp. Voor het evenement: Kizomba Pleasure New’s Year Party. Ik kende de locatie al dus ik kon het gemakkelijk vinden, je kan er gratis parkeren op het terrein zelf. De locatie is een groot event center met 3 zalen, waarbij het feest werd gegeven op de begane grond en de bovenste verdieping.

Programma van de Avond

22:00-23:00 Workshop UrbanKiz van License2Kizz
23:00-04:00 Party time (2 zalen)

Line up

Main area:
D&L Beats
Ryze

Top floor (mix):
Power G
Dude Entertainment

De Workshop

De workshop werd gegeven door het dynamische duo Virgile en Cherise van License2Kizz. Het niveau was open level en dat houdt in dat iedereen kan meedoen van beginners tot mega triple deluxe advanced. Het was een behoorlijk grote groep, waarbij de verdeling man en vrouw precies klopte! De choreo die we leerde was best pittig voor beginners maar hij was heel erg leuk. Vernieuwende moves zoals ‘een cha-cha de andere kant op’, een stukje backwards leading en dat alles onder het toeziend oog van twee drill sergeants. Ze hielden het tempo er flink in, kwamen met persoonlijke tips, Cherise hielp de dames met styling en samen zorgden ze ervoor dat iedereen de moves goed onder de knie kreeg. Absoluut de moeite waard om wat eerder naar het feest te komen om wat extra moves te leren!

Het feest

Na afloop van de workshop was het beneden in de main area al best bevolkt. De zaal was erg groot en aan de zijkant stonden tafels en stoelen, weer gebeurde er iets vreemds. De mensen bleven allemaal hangen rond de ingang van de zaal. Daar stonden geen tafels en stoelen, wederom iets met de Kizombiaanse Feng Shui vermoed ik… De balans tussen mannen en vrouwen was prima, zoals altijd iets meer vrouwen maar dit nam geen extreme vormen aan. Er waren taxidansers aanwezig van Licence2kizz en Dude Entertainment (deze laatste was ook te vinden in de andere area).

Waarbij mij twee dingen opvielen een aantal taxidansers dansten met iedereen en de anderen alleen met mensen die ze kende of waarvan het duidelijk was dat de dame in kwestie goed kon dansen. Het vervelende is dat zo’n arrogante kwast het taxidansen een slechte naam geeft. Maar verder heb ik echt niets aan te merken op de taxidansers! Ik heb met 4 taxidansers gedanst waarvan ik er eentje zelf heb gevraagd, daarnaast heb ik nog een flink aantal dansjes gehad. Naast een taxidanser heb ik nog twee andere heren ten dans gevraagd, hierin blijf ik mezelf uitdagen.

Ik heb boven kort een kijkje genomen in de andere zaal. Maar beneden had ik het erg naar mijn zin dus daar wilde ik graag blijven. Naast de sfeer is de muziek natuurlijk ook erg belangrijk, hoe leuk een feest ook is als er slecht gedraaid wordt… Chapeau voor de DJ’s, ik heb veel positieve reacties gehoord op de dansvloer. Wel vonden sommige Lisa iets te soft tijdens het begin van de avond maar niet op een storende manier, want ze is een prima DJ! DJ Ryze draaide op zijn eigen vernieuwende manier en ik hoorde veel deuntjes die ik normaal gesproken niet op de dansvloer hoor. Daarnaast wist DJ Dani de avond goed af te sluiten, toen ik met m’n jas en tas in de gang stond om weg te gaan ben ik nog even naar binnengegaan om een laatste dansje te doen.

Mijn oordeel

Ik heb een erg leuke avond gehad, er was een fijne sfeer, de muziek was prima en er was een grote dansvloer om te dansen. Door de workshop was ik meteen in de mood voor het feest! De organisatie van Kizomba Pleasure was ook duidelijk aanwezig (promoshirtjes). Er werd even gepolst of ik wel een fijne avond had, hierdoor voelde ik mij nog een extra welkom. Twee andere dames heb ik ook naar hun mening gevraagd en zij hebben beiden ook een erg fijne avond gehad.

Een directe vergelijking met 010 kan/wil ik niet maken maar wat ik wel wil zeggen dat dit feest momenteel één van de betere feesten is in de omgeving van 020. De locatie ziet er professioneel uit, de (meeste) taxidansers doen wat ze moeten, er werd gelachen en gekletst onderling. Ik kijk erg uit naar het volgende evenement van Kizomba Pleasure!
Dit is op 2 maart want dan zijn ze jarig en vieren ze hun 3 jarig bestaan, volg het evenement op Facebook.

Cijfers

Hier gaan we dan!

Locatie: 9/10
Bereikbaarheid: 8/10 (omdat het met OV toch wel wat lastiger is)
Taxidansers: 8/10
Sfeer: 8/10
Muziek: 9/10

Totaal: 42/50 dit komt dus uit op een 8,4.

 

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *