Search here...
TOP
Recensie

Recensie: UrbanKiz Nation

Weer tijd voor een recensie! Deze keer kreeg ik de uitnodiging om UrbanKiz Nation te bezoeken, dus dansschoenen in m’n tas gepropt en hop naar Rotterdam. UrbanKiz Nation werd gehouden op 29 december en het was een eerste editie. De locatie was best makkelijk te vinden, maar ik voelde mij er als vrouw alleen toch een tikkeltje ongemakkelijk – dat wil toch wel iets zeggen voor iemand die is geboren en getogen in de Bijlmer… Op een paar minuten loopafstand kon ik (gratis) parkeren (tip voor organisatie, zet dit in je evenement voor je first time visitors). De locatie was een club/lounge bar met een “1001 nachten tintje”.

Programma van de avond:

22:00-23:00 Workshop Kizomba beginners van O&K Connection
23:00-00:00 Workshop Urban Kiz beginners van Urban Kiz Amsterdam (UKA)
00:00-05:00 Party time

Line up:

Black Skyle (Frankrijk)
Walter Correia
Morelasoul

De workshops

De avond begon met een workshop van mijn favoriete dansduo Kevin en Olga van O&K Connection. De bedoeling was dat het een beginners workshop zou worden maar de mensen die er waren waren allemaal gevorderd. De workshop werd iets aangepast naar het niveau van de deelnemers. Het was een iets kleinere groep en een prima verhouding tussen mannen en vrouwen. We leerden over balans waarbij je niet alleen je eigen balans hebt maar ook je balans als koppel. Kevin zorgde ervoor dat de heren de pasjes van de choreo goed onder de knie kregen, Olga zorgde ervoor dat wij als dames het geheel mooi konden stijlen. Ook werd er wat tijd besteed aan de juiste houding en de dame op een vriendelijke manier ten dans vragen. Ik word altijd erg happy om die twee samen te zien, de verliefdheid spat van hen af. Erg leerzame en leuke workshop!

De tweede workshop werd gegeven door Shi en Angelo van Urban Kiz Amsterdam, zij hebben samen een andere dynamiek dan Kevin en Olga. Ze houden het tempo er graag in en hun choreo bestaat vaak uit meerdere componenten. De groep was bij deze workshop veel groter, veel mannen en ook geen beginners. Er was iets meer focus op de choreo, die splitste ze op in kleine stukjes. Hun manier van lesgeven is hands-on met een hoog tempo, erg fijn!

Party time

Na de workshops werden de lichten gedimd en begon het feest. Op het begin van de avond waren er veel mannen maar al snel waren en toch meer dames dan heren. Door de indeling van de club zelf, bleven de mannen voor de bar hangen in het midden van de zaal, de dames stonden rondom de dansvloer. Dit vond ik zelf een beetje onhandig want de heren rondom de bar konden niet erg gemakkelijk bij de zijkant van de dansvloer komen om een dame ten dans te vragen. Maar dat zal de Kizombiaanse Feng Shui van de ruimte geweest zijn 😉

Er waren VEEL taxidansers aanwezig! Meerdere teams die uit meerdere personen bestonden hebben flink wat uurtjes gemaakt op de dansvloer. Doordat er mensen uit het buitenland waren uitgenodigd was het minder ons-kent-ons. Wel blijven het mannen en zag je dat er een aantal alleen de ‘poppetjes’ uitkozen om mee te dansen. Zelf heb ik met 1 taxidanser gedanst en een aantal mannen van de workshops. Een van deze heren had ik zelf gevraagd om mee te dansen. Verder heb ik aan de kant gestaan en mij verwonderd over de ‘flow’ van de avond. Ik zag zo weinig mensen lachen of praten met elkaar. Dat ik mij op een gegeven moment zelfs een beetje ongemakkelijk begon te voelen.

Ik merkte bij alle mannen waarbij ik danste dat ze de muziek die avond lastiger vonden om op te dansen. Zelf was ik er ook niet echt over te spreken, zonder al te negatief te klinken zou ik het omschrijven als een soort kizomba/dancehall/tarraxa meshed up (nee geen mash up maar meshed up…). Hier en daar erg fijne beats maar bij een UrbanKiz feest had ik iets andere muziek verwacht. Wel liep het allemaal prima in elkaar over en geen rare technische issues.

Mijn oordeel

Complimenten voor de organisatie van UrbanKiz Nation. Ik zag dat alles goed geregeld was, er waren voldoende taxidansers (ook voor de workshops waren er extra mannen geregeld – al waren ze niet nodig!), de locatie zelf zag er goed uit.

Ik heb iemand anders over dit feest gesproken en zij heeft een geweldige avond gehad, zelf vond ik het toch iets minder. Nu let ik natuurlijk op iets meer details zodat ik een recensie kan schrijven, maar ik ben gevoelig voor de sfeer. Als ik weinig mensen zie kletsen, er niet wordt gelachen op de dansvloer, mensen tegen je aanlopen en geen sorry zeggen dan voel ik mij toch iets minder op mijn gemak. Dit was natuurlijk een eerste editie en ik ben wel erg benieuwd hoe vaak dit feest gegeven gaat worden, of de locatie hetzelfde blijft en hoe dit zich gaat ontwikkelen. Bij de naam UrbanKiz Nation verwacht ik dat het een soort UrbanKiz family gaat worden.

Ik heb geen rotavond gehad, heb een paar fijne dansjes gehad, heb zelf wel kunnen lachen (ik lach mezelf erg graag uit bij de zoveelste fout), de workshops waren echt TOP maar ik zou alleen de trip naar Rotterdam weer maken als ik er iets meer mensen zou kennen. Of als er meer mensen uit omgeving Amsterdam richting Rotterdam zouden gaan voor dit feest. Wellicht dat het publiek iets jonger dan normaal was en daardoor zelf ook een beetje zoekend naar de juiste houding?

Cijfers

De organisator van Salsa aan de Haven gaf mij de tip om elk feest cijfers te geven. Super goed idee so here we go!

Locatie: 7/10
Bereikbaarheid: 8/10
Taxidansers: 7/10
Sfeer: 5/10
Muziek: 6/10 (omdat het technisch allemaal klopte)

Totaal: 33/50 dit komt dus uit op een 6,6.

UrbanKiz Nation thanks for having me!

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *