Search here...
TOP
Recensie

Recensie: Salsa aan de Haven – The Winter Edition

Salsa aan de Haven

Het evenement

Naar dit evenement heb ik erg uitgekeken, gezellig samen met een vriendin eropuit. Helaas kwam er bij haar iets tussen maar ik kwam in contact met de organisator van dit evenement. Zijn enthousiasme overtuigde mij om ‘toch maar’ te komen. Een andere vriendin wilde graag mee en zo gingen wij samen op pad…
Salsa aan de Haven – The Winter Editie werd op 16 december georganiseerd in Rotterdam. Een prachtige grote locatie waar flink werd uitgepakt midden in het gebouw De Doelen in hartje centrum. Anders dan de naam doet vermoeden was er niet alleen salsa maar ook bachata en kizomba. De kizomba zaal was echt gigantisch groot!  Ondanks dat ik geen kijkje heb genomen in de andere zalen ga ik er vanuit dat de andere zalen ook erg groot waren – gezien de locatie!

De internationale line up in de kizomba zaal bestond uit: 
– DJ X-tra (LUX), DJ Dameri en DJ MGI (FR).

De avond begon met een workshop van Chamalo & Mirty van Castle of Dance. De groep die hieraan meedeed was zo ontzettend groot dat ik besloot om aan de kant te gaan zitten. Ik merkte op dat het niveau van de deelnemers zeer uiteenliep, van absolute beginners tot vergevorderden. Wel was de balans tussen man en vrouw tijdens de workshop zeer goed, ik zag dat er hooguit 3 a 4 vrouwen meer waren.

De avond

De locatie was erg makkelijk te vinden en goed te bereiken ondanks dat het midden in het centrum lag. De parkeergarage was op een paar meter afstand en zeer betaalbaar (€1,- p.u. nachttarief). Er waren twee aparte ingangen, een grote garderobe en overal ‘wegwijsbordjes’.

Na de workshop werden de lichten gedempt en stroomde de dansvloer al snel vol. Er waren in totaal 10 taxidansers aanwezig van Mode Zéro uit Rotterdam en Castle of Dance uit Amsterdam. De heren hadden zoals gebruikelijk genoeg te doen! Al moet ik bekennen dat ik de verhouding tussen mannen en vrouwen best redelijk vond. Er mogen altijd meer heren bij maar het was niet extreem uit balans. Er hing een erg gemoedelijke sfeer op de dansvloer en daarbuiten, veel lachende mensen. Wel zag ik mensen naast de dansvloer iets minder dan gebruikelijk kletsen met elkaar. Misschien dat dat komt door de grootte van het evenement?

Deze avond had ik mijzelf een uitdaging meegegeven, namelijk drie onbekende heren ten dans vragen. Dit heb ik gedaan – deels, want 1 taxidanser kende ik al. Naast deze drie dansjes heb ik met nog een aantal taxidansers gedanst en best een flink aantal andere heren. Waarbij iedereen erg vriendelijk was en ik zeker kan zeggen dat het een gezellige avond was. Helaas kreeg ik wel hier en daar een rare vibe van iemand, maar ja niet iedereen komt alleen om te dansen ;). De DJ’s draaiden erg goed! Doordat de organisatie 2 buitenlandse DJ’s had uitgenodigd was de manier van draaien toch anders. Dat was absoluut een heel groot pluspunt. In de kizombazaal was er een host aanwezig voor de DJ’s en taxidansers. Dit lijkt een klein nietszeggend detail, maar dit laat zien dat de organisatie ook aan deze kleine details heeft gedacht.

Salsa aan de Haven Workshop kizomba salsa aan de haven

Mijn oordeel

Wederom moet ik Rotterdam extra punten geven voor het feit dat ze meer moeite doen op gebied van uiterlijke verzorging. Een feest voelt toch meer als een feest wanneer iedereen er goed gekleed heen gaat. Ik blijf zeggen dat wij in de omgeving van 020 daar echt nog wel iets van kunnen leren. Door de grootschaligheid van het feest was het wel ietwat onpersoonlijk. Daarom vond ik het deze keer fijn dat mijn vriendin gezellig was meegekomen.

Er was geen houten dansvloer aanwezig maar ik heb op zowel m’n dansschoenen als m’n gewone schoenen prima kunnen dansen. Ik heb niemand zien uitglijden en merkte ook bij de heren geen moeilijkheden op. Vaak hoor je het wel van de heer als hij moeite heeft met de vloer. Rotterdamse heren vonden het trouwens ook prima om gevraagd te worden, dus dat is absoluut een aanrader voor elke dansende vrouw! Mocht de balans heer-dame niet helemaal goed zijn dan kan je het beste gewoon zelf een man uitkiezen om mee te dansen. Zonde om aan de zijkant te wachten totdat je gevraagd wordt, zeker als je ergens niet bekend bent. Kizomba blijft toch een ons-kent-ons wereldje.

Het was absoluut de moeite waard om de trip naar Rotterdam te maken en ik hou de datum voor de volgende editie vrij! Salsa aan de Haven – Spring Fever Gala (international edition) is op 24 maart 2018 en ook dan in De Doelen.

De cijfers

Locatie: 9,5/10 (een 10 als het parkeren gratis zou zijn)
Bereikbaarheid: 9/10
Taxidansers: 8/10
Sfeer: 7/10
Muziek: 9/10

Totaal: 42,5/50 dit komt dus uit op een 8,5.

Kizomba Blog

«

»

1 COMMENT

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pingback: Recensie: Salsa aan de Haven - Spring Fever Gala (International edition) - Kizomba Blog on 18 december 2017