Search here...
TOP
Persoonlijk

Dansperikelen: Personal issues

Kizomba dansen onzekerheid

Tegen jezelf aanlopen op de dansvloer en dan heb ik het niet over fysieke acties! Want ik krijg het nog steeds voor elkaar om over mijn eigen voeten te struikelen… Maar tegen je eigen onzekerheid, je eigen onkunde, je eigen onervarenheid, je eigen moeilijkheden en issues aanlopen. Als aanvulling op het vorige dansperikelen blogartikel een nieuwe editie met nog meer issues! Ik ben vast niet de enige die wel eens tegen zaken aanloopt toch??

Meer, ik wil meer!

Ik wil zo graag zoveel meer doen tijdens het dansen dan ik nu doe. Als vrouw wil ik de dans mooier maken, ik wil die gracieuze en sierlijke factor zijn. Maar vaak moet ik mijn aandacht zo focussen op het volgen dat ik vergeet dat het een wisselwerking hoort te zijn. Kizomba is een dans die je samen doet, niet een dans waar een man… ja wat doet de man eigenlijk? De touwtjes in handen nemen en je vastbinden? De man heeft mij ook nodig om te kunnen dansen, dus kan ik er dan meteen al vanuit gaan dat hij graag wilt dat ik mijn eigen sensualiteit erin gooi?

Maar soms heb ik meer nodig dan alleen de ruimte om mijn moves te maken. Soms heb ik wat meer vertrouwen nodig, zelfvertrouwen en het vertrouwen van mijn danspartner. Zodat ik niet bevries wanneer het moment om te shinen daar is. But so I can make you look like you’re the king of the dance floor.

Zou je ook met mij willen dansen

Oh nee doe toch maar niet want je danst echt veel te goed! Ik kan mij zo een moment nog heel goed herinneren, het is woensdagavond en ik was al vroeg naar m’n vaste dansstekkie gegaan. Het is er nog erg rustig, ik ga op een barkruk zitten en kijk verwonderd naar drie heren die duidelijk het level triple advanced master deluxe hebben. Vol spanning wacht ik op het moment dat één van hen gaat vuurspuwen of dat ze dames gaan overgooien. Het is pure magie wat er gebeurd op de dansvloer. Dan komt 1 van hen naar mij toe en vraagt met een grote glimlach of ik wil dansen. M’n danshartje maakt een salto en ik spring nog net niet in zijn armen, mezelf onder controle houdend loop ik met hem mee. We beginnen rustig in de basis, hij draait mij ‘open’ en we staan zij tegen zij. Stapje naar voren, nog een stapje en BAM!

Blackout! Issues!

We stonden zeker drie seconden stil en ik wist gewoon echt niet wat ik aan het doen was.

Ik was bang dat hij plotseling een triple advanced move zou doen en ja dan kan je maar beter gewoon stil staan toch? Of wat als hij ineens zou gaan vuurspuwen? Ik heb tijdens mijn lessen nog niet geleerd wat voor pose ik als dame dan moet aannemen. KORTOM smoesjes om mijn eigen onzekerheid te verbergen. Ik vond hem eigenlijk een veel te goede danser om met mij te dansen… there I said it… Maar even relativeren, laten we terug gaan naar dat moment. Ik kijk hem vanuit mijn ooghoeken aan, hij begint te lachen en we dansen verder. Hij zette mij niet 30 seconden later aan de kant, hij keek niet geïrriteerd en was ook niet arrogant. En omdat hij écht een goede danser was voelde hij mijn flow en stijl aan en paste zich daarop aan.

Dus…

Stoppen met nadenken en piekeren over alles! Genieten van elk moment op de dansvloer, mezelf een boost geven en misschien maar even mijn eigen blog over onzekerheid op de dansvloer nog even bestuderen. Dat geldt dus ook voor jou als jij je weleens tegengehouden voelt op de dansvloer. Let all your issues go and dance!

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *