Search here...
TOP
Informatief

Lynne Blue over kizomba ladystyling

Ladystyling lynne blue kizomba

Vijf jaar geleden ben ik (Lynne Blue, eigenaar van Blue Arrow) begonnen met Kizomba en inmiddels heeft het al zoveel ontwikkelingen doorgemaakt. Zelf dans ik voornamelijk Urban Kiz. Mijn liefde hiervoor is gaan groeien door het geweldige koppel Laurent en Adeline. Bij dit koppel zag ik een samenwerking tijdens het dansen die ik nog nooit eerder had gezien. Ook de interpretatie van de muziek verwerkt in de dansstijl was geweldig om te zien. Adeline volgde Laurent perfect, maar voegde ook haar eigen styling toe.

Nadat ik dat gezien had, wilde ik dat ook!

Na vele uren priveles en heel veel oefenen begon ik het ook toe te passen tijdens het dansen en ik merkte dat ik steeds meer mijn eigen gevoel in het dansen kwijt kon. Het is een geweldig gevoel om je eigen musicality en eigen passie in het dansen toe te kunnen passen. Het is voor de dame het extra beetje wat je kan toevoegen tijdens het dansen. Je blijft de man volgen, maar kan ook je eigen musicality in de dans toevoegen. Iets mooiers dan dat bestaat niet!

Ladystyling

Een vraag die vaak wordt gesteld is: Wat is nou het nut van lady styling? Ik vind persoonlijk het woord nut niet het juiste woord. Een betere vraag zou zijn: Wat is de toegevoegde waarde van ladystyling tijdens het dansen? Mijn persoonlijke antwoord is: ladystyling zorgt ervoor dat jij jouw gevoel ook in de dans kan stoppen. Het is geen dans waarbij je alleen maar hoef te volgen, maar ook je eigen expressie en gevoel mag geven.

Door styling te gebruiken, maak je het dansen voor de vrouw nog mooier. Je kan je vrouwelijke kant benadrukken door een mooie body roll of juist iets stoerder zijn door slides toe te voegen. Alles is mogelijk! Je kan je eigen stijl en moves creëeren binnen de dans en tijdens het volgen van de man.

Er wordt mij ook wel eens gevraagd: Wanneer kan ik het beste beginnen met ladystyling? Mijn mening hierover is dat ladystyling een manier is van je eigen lichaam leren kennen en ook de muziek leren interpreteren via je lichaam. En ik vind persoonlijk dat het nooit te vroeg is om daarmee te beginnen! Dus kan een beginner ook ladystyling gaan volgen? Ja zeker! Het toepassen ervan tijdens het dansen zal moeilijker zijn, omdat de kizomba passen en volgen eerst moeten groeien. Maar het bewust worden van de bewegingen van je eigen lichaam is altijd leuk en handig natuurlijk.

Volg Lynne

In februari en maart 2018 zal ik verschillende bootcamps ladystyling gaan geven in Den Haag. Hiernaast geef ik ook privelessen ladystyling, man leading (als dame leren leiden) en privelessen aan mannen zodat ze beter kunnen leren leiden. Bij interesse mag je me altijd een bericht sturen via mijn persoonlijke pagina Lynne Blue of mijn pagina Blue Arrow by Lynne Blue.

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *