Search here...
TOP
Recensie

Recensie: Kizomba Euphoria van Kizomba Evolution

Kizomba evolution

Het evenement

Vrijdag 24 november was het ‘aan’ in Rotterdam, Kizomba Euphoria bestond twee jaar en dat moest gevierd worden! Met Dj line up: Dj Dani Fernandes, Dj Lisa Rose, Dj Nice Life, Dj NoLimits en Dj Tje. De avond begon met een bootcamp gegeven door Kizomba Evolution (Donnovan ST en Eva) vervolgens waren er twee ruimtes (Area 1: Urban Kiz / Kizomba / Semba / Tarraxa en Area 2: Slow Kizz) waar het feest tot 05.00 tot doorging. Rotterdam wordt geroemd als Urban Kiz hoofdstad dus ik was erg benieuwd of het verschil tussen 010 en 020 erg duidelijk zou zijn.

Dit was het programma:
21:00-22:00u Bootcamp deel 1 Connection & Moves
22:00-23:00u Bootcamp deel 2 Footwork & Tricks
23:00-05:00u Party time

De organisatie

Kizomba Euphoria vindt om de ene maand plaats en wordt georganiseerd door Kizomba Evolution. Het idee om evenementen te organiseren is begonnen doordat Donnovan op evenementen kwam waar hij vond dat de vloer, de locatie en de artiesten niet naar zijn standaarden waren. Hij besloot daar wat aan te doen. Donnovan besloot om dansers en bezoekers een hele leuke ervaring te bieden! Door een toplocatie met een goede vloer, de beste dj’s en altijd taxidansers uit binnen- en buitenland te boeken voor de dames. De naam Euphoria is ook bedacht vanwege de sfeer en harmonie die er heerst op de evenementen.

Kizomba Evolution is bijna 3 jaar geleden opgericht door Donnovan om Kizomba, Urban Kiz lessen te verzorgen met het idee om de juiste technieken aan te leren en het niveau van de dansers in Nederland naar een hoger niveau te brengen. De naam Kizomba Evolution is onstaan door de evolutie die de kizomba dans heeft ervaren door de jaren heen en de stijl die Donnovan zelf heeft. Kizomba Evolution geeft inmiddels Urban Kiz lessen in Rotterdam, Utrecht en vanaf Januari in Breda. Naast de lessen verzorgt Kizomba Evolution regelmatig Bootcamps, workshops op festivals en evenementen in het buitenland.

Het evenement

De locatie was best goed te vinden, ik kon makkelijk (gratis) parkeren. Er was een (bewaakte) garderobe en genoeg stoelen bij de ingang om als dame even te zitten om je schoenen te wisselen. Er waren twee zalen om te dansen en deze werden met elkaar verbonden door een vrij grote ruimte met een bar en catering.

De bootcamp begon iets later dan gepland en werd in Area 2 gehouden, de groep die deelnam was behoorlijk groot! Er waren (zoals altijd) meer dames dan heren, enkel was het wel iets uit balans. Er waren enkele taxidansers opgetrommeld tijdens de bootcamp om voor wat meer evenwicht te zorgen. Donnovan van Kizomba Evolution had samen met danspartner Eva twee korte choreo’s ingestudeerd (1 korte choreo per deel van de bootcamp). Hij legde elke pas duidelijk uit, waarbij hij veel focus legde op connectie en evenwicht. Ook gaf hij aanwijzingen aan de dames en veel informatie over het urban kiz genre. Het verschil qua dansniveau tijdens de bootcamp was zeer hoog, wat het onder de knie krijgen van de choreo wel wat lastiger maakte.

Toen was het tijd voor het feest, de locatie liep snel vol! Het evenement werd erg goed bezocht en vooral area 1 liep erg snel vol. Op de dansvloer hing een gemoedelijke sfeer, waarbij ik veel mensen zag lachen terwijl ze met elkaar danste. Er wordt wel eens gezegd Urban Kiz dansers een andere vibe hebben, stoer willen doen en zelfs arrogant over kunnen komen… daar heb ik de hele avond niets van gemerkt! Mijn Urban Kiz moves zijn van een niet al te hoog niveau (understatement!) en zelfs toen ik iemand tijdens het slow kiz dansen volledig uit zijn evenwicht trok (sorry!) werd het afgedaan met een ‘geeft niet joh’ en hij danste rustig verder.

Er waren tijdens het feest meer dan 10 taxidansers aanwezig en die waren erg hard nodig, tijdens het feest was de balans tussen man en vrouw toch wel erg ongelijk. Dat is iets wat best vaak voorkomt en daardoor schrikt het mij niet meer af. Je moet als vrouw alleen wat meer geduld hebben voordat je ten dans wordt gevraagd.

Maar! Wat zag ik tot mijn verbazing ontzettend vaak gebeuren… De dames vroegen de heren gewoon ten dans!

En eigenlijk vond ik het in deze setting prima kunnen! Ik heb al eens gezegd dat ik vind dat de heer de dame hoort te vragen, maar wanneer je al wat langer op een dansje wacht kan je zelf natuurlijk ook initiatief tonen. Zelf heb ik met drie verschillende taxidansers gedanst, elk met een geheel eigen stijl en alle drie prima dansers! Daarnaast nog wat verschillende heren die mij ten dans vroegen en ondanks dat ik niet continu op de dansvloer stond heb ik mij prima vermaakt.

Mijn oordeel

Zoals bij elk evenement zijn er wat plus- en minpunten. De dansvloer in de grote zaal was iets te glad. Ik gleed zelf drie keer weg en zag een dame ook bijna vallen omdat haar voet weggleed. De taxidansers waren iets minder goed te herkennen. Sommige hadden een lichtgevende band bij hun enkel maar dat is op een drukke dansvloer minder goed te zien. De verhouding tussen mannen en vrouwen was toch wel iets uit balans, maar ja dat is lastig op te lossen! Maar… de sfeer was echt top! Het was erg relaxed, hier en daar gekletst met wat mensen en veel kunnen lachen. In 020 merk ik wel eens op dat mensen elkaar niet aankijken als ze naast elkaar staan aan de zijkant van de dansvloer. In 010 gaat het er toch iets gemoedelijker aan toe.

Daarnaast scoort 010 toch ook wel punten voor het feit dat er meer aandacht aan uiterlijke verzorging wordt besteed. Het aantal dames op sneakers en/of in spijkerbroek was echt zeer laag. Het aantal mannen wat niet lekker rook stond (gebaseerd op mijn neus) op 0! In omgeving Amsterdam gebeurd het toch wel vaak dat vrouwen (en mannen!) erg casual gekleed naar een feestje komen.
Zou ik nog een keer de trip willen maken naar 010 voor een feestje georganiseerd door Kizomba Evolution? Zeker! Wel zou ik dan mijn best doen om wat heren van de dansles te charteren, want wij dames kunnen er natuurlijk ook zelf voor zorgen dat er meer heren op de dansvloer staan!

Wil je meer weten over het volgende event wat wordt gegeven? Klik dan snel op onderstaande foto!

Kizomba evolution party januari

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *