Search here...
TOP
Recensie

Recensie: Dance for the Caribbean by Beijo and Friends

Workshop Semba

Het evenement

Op zondag 5 november werd het “Dance for the Caribbean” evenement in Almere gehouden. Beijo heeft dit georganiseerd met hulp van diverse andere bedrijven zowel binnen als buiten de kizomba scene. Het was een benefit evenement, wat inhoudt dat alle opbrengsten worden gedoneerd aan de stichting rebuild SXM. Een organisatie die o.a. het eiland St. Maarten helpt na de verwoestende orkaan Irma.  Het was een behoorlijke volle planning, het begon namelijk al om 13:00u en duurde tot 01:00u.

Dit was het programma:
13:00-14:00u Workshops Semba (by CHCLT)
14:00-15:00u Workshop Kizomba (by Kizomba Mani)
15:00-16:00u Workshop Urban Kiz (by The Kizomba Academy)
16:00-17:00u Workshop Urban Kiz – intermediate (by Kizomba Evolution)
17:00-18:00u Workshop Kizomba Fusion (by O&K Connection)
18:00:01:00u Feest inclusief optredens van Le Prince, GDFL Brassband en Fidelinas Entertainment

Het evenement is goed gepromoot (vooral op Facebook) en doordat er veel bedrijven aan meewerkte waren er veel mensen van op de hoogte. Maar misschien ben ik hier iets teveel bevooroordeeld aangezien ik zelf achter de schermen heb meegeholpen.

De organisatie

Beijo is een Kizomba clubavond in Amsterdam en het team staat onder leiding van Germain en Sylvana. In hun Beijo team hebben ze DJ’s, promo meisjes, taxi dansers en ga zo maar door. Voor het benefit event werden er extra hulptroepen ingeschakeld. Diverse dansscholen, diverse artiesten, diverse DJ’s, catering, online ticketservice, taxi dansers, marketing diensten en nog veel meer bedrijven sloegen de handen ineen.

Het evenement

Omdat ik deel uit maakte van de organisatie was ik de hele dag aanwezig. De locatie was goed te bereiken, ik kon makkelijk parkeren, er was een (onbewaakte) garderobe en de toiletten waren schoon. De workshops werden goed bezocht en het evenwicht mannen/vrouwen was best goed. Dat blijft toch een ‘dingetje’, er zijn vaak veel meer vrouwen aanwezig dan mannen. Ik koos ervoor om bij drie workshops te dansen als heer om zo voor wat meer evenwicht te zorgen. Het niveau van de workshops lag wel iets aan de hoge kant voor de absolute beginner.
Erg leuk om de verschillende manieren van lesgeven mee te maken! Waarbij ik vooral erg gecharmeerd was van Olga en Kevin van O&K Connection. Tijdens deze workshop danste ik weer als leider en hun rustige manier van lesgeven en connectie maken gaf mij echt een confidence boost!

Workshop O&K connection Kizomba Fusion

Als Kizomba lover was ik vooral te vinden in de Kizomba ruimte en daar werd naar hartenlust gedanst. De taxidansers hadden zoals altijd genoeg om te doen maar naar mijn mening werden alle dames gevraagd voor een dansje. De balans tussen leiders en volgers geef ik een 8! Er hing de hele dag een gemoedelijke sfeer, waarbij ik veel mensen met elkaar heb zien connecten. Ook was de catering prima en was er voldoende keuze uit verschillende broodjes, maaltijden en snacks.

Mijn oordeel

De combinatie van zoveel verschillende workshops vond ik echt erg leuk, door de fijne sfeer die er de hele dag hing was voelde ik mij ook opgewekt. Nu zal dit evenement in de toekomst niet meer plaatsvinden (hopelijk!) maar als dit vaker zou plaatsvinden zou ik er zeker weer bij aanwezig willen zijn. Ik ben nog niet eerder naar een Beijo evenement geweest en ik ben ondertussen erg benieuwd naar hun feesten!

Hou de evenementenpagina goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de leukste feestjes!

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *