Search here...
TOP
Persoonlijk

Het gezicht achter Kizomba Blog

Het begin van kizomba blog

Het virus kreeg mij gewoon vrijwel direct te pakken, het was na 1 proefles al flink raak.
Begin juli 2017 ben ik begonnen met dansen of beter gezegd ben ik begonnen met het volgen van danslessen. Een proefles Kizomba welteverstaan! Na afloop van de les dacht ik er serieus over na om de korte zomercursus van 1 maand te gaan doen. Dat Kizomba zo’n diepe betekenis in mijn leven zou krijgen had ik niet zien aankomen…

Kizomba blog is een initiatief van Marketing from Above, vanuit mijn marketingbureau kwam ik in contact met een dansschool. Al vrij snel werd de vraag gesteld; “Waarom volg je geen proefles dan weet je meteen wat Kizomba en de aanverwante dansstijlen zoals Semba etc. inhouden?”. Zo gezegd, zo gedaan! Na een fijne proefles bij CHCLT had het virus mij binnen een week te pakken…

Dat Kizomba zo’n diepe betekenis in mijn leven zou krijgen had ik niet zien aankomen…

Mijn naam is Mieke (bouwjaar 1986) en dans in de regio Amsterdam. Ik zal niet beweren dat ik elk feestje af ga maar het komt aardig in de buurt! Kizomba is voor mij een manier van ontspannen en het is de afleiding die ik op dit moment zo hard nodig heb in mijn leven. Want het was namelijk niet de proefles zelf die ervoor zorgde dat ik een week later weer verscheen bij de dansschool. Maar het nieuws dat ik 24 uur na de proefles kreeg…

Mijn moeder belde een dag later met het ontzettend nare nieuws (understatement) dat ze ernstig ziek was waarbij er geen zicht was op genezing. Verdoofd, maar tevens ontzettend geïnspireerd om niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn moeder te gaan genieten.

Want… mijn moeder danste namelijk ballroom toen ze zwanger was van mij, dat heeft ze volgehouden tot 8 maanden zwangerschap! Mijn begin stond in het teken van haar dans en haar einde zal in het teken staan van mijn dans voor haar. Zo is het cirkeltje weer rond.

 

Kilometers maken om ervaring op te doen

De korte zomercursus van 4 lessen in juli smaakte naar meer! De eerste social eind juli was te awkward voor woorden. Maar elke man die mij ten dans vroeg zei dat het echt geen probleem was dat ik nog een beginner was. Dat ik van pure stress zelfs de basis 1, 2 of 3 niet meer wist… Ach laten we het daar niet over hebben! Ik pakte hier en daar een les mee, maar ja door de zomerstop die vrijwel elke school had kon ik niets anders dan ‘vrij dansen’ met totaal onbekende mannen. Ik gooide mijzelf in het diepe en besloot minimaal 2 a 3 keer per week ergens te gaan dansen. Oftewel kilometers maken. Dat bleek een goede keuze te zijn, het zorgde niet alleen voor een groei op dansgebied ook op persoonlijk vlak maakte het veel los – daar binnenkort meer over.

Tot snel!

Liefs,
Mieke

Kizomba Blog

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *