Search here...
TOP
Tips

5 tips voor Kizomba beginners

Tips voor kizomba beginners

Jij bent net begonnen met je eerste kizomba danslessen of misschien dans je al een tijdje maar je hebt nog het gevoel dat je nog tot de echte beginners hoort. Je wilt jezelf graag ontwikkelen, hoe kan je dat het beste doen? Ik heb vijf tips voor je verzameld die jou als kizomba danser(es) verder kunnen helpen. Sommige tips zijn ook prima toe te passen voor niet-beginners!

Tip 1 Volg dansles

Ja, ik weet het! Deze tip heeft misschien een erg hoge ‘ja duh!’ factor maar tijdens de dansles is er een veilige omgeving waar je lekker veel fouten kan maken! Je leert diverse technieken onder de knie te krijgen en dat zal je helpen om te groeien in zelfvertrouwen. Mocht het je lukken (financieel en tijd technisch) dan raad ik je aan om bij twee dansscholen tegelijkertijd te gaan dansen. Elke dansleraar heeft zijn of haar eigen dansstijl en natuurlijk ook een eigen manier van lesgeven, zoek een school waar jij je prettig voelt! Door twee keer per week te lessen zal je merken dat je al vrij snel feeling krijgt met de dans. Ook een voordeel, je leert mensen kennen met dezelfde interesse waarmee je gezellig kan uitgaan!

Niemand kon na een week goed dansen, maar als jij ervoor zorgt dat je minimaal 2 a 3 keer per week danst dan zal je maand per maand een flinke vooruitgang merken.

Tip 2 Oefen thuis (evt. met andere beginners)

Zorg dat je zoveel mogelijk oefent, herhaal de oefeningen of pasjes die je hebt geleerd tijdens de dansles. Sta voor de spiegel, zet een muziekje op en doe lekker je ding. Hierdoor leer je je eigen stijl kennen en kan je je focussen op het verbeteren van één ding. Bijvoorbeeld het nemen van kleine pasjes, je houding/frame aanpassen, het buigen en strekken van je knieën of het aanvoelen van de muziek. Dans je liever met een partner (of misschien dans je met je partner!) dan heb je thuis een perfecte plek waar je naar hartenlust kan oefenen. Maak samen fouten, lach, maak nog meer fouten, lach, geef elkaar feedback en lach! Filmpjes op YouTube en Facebook kunnen een geweldige inspiratiebron zijn voordat je het weet sta jij straks te shinen op de dansvloer!

Tip 3 Ga socializen en dansen

Maak kilometers! Dit is zeker zes keer in 1 maand tegen mij gezegd, dus ik geef deze wijsheid graag aan je door. Ik begrijp dat het voor de leiders anders is dan voor de volgers maar Kizomba ervaar je het intenst op de dansvloer, dus al dans je alleen de basis ga er op uit! Hou je zelf niet klein door niet te durven. Maak het jezelf iets makkelijker door met mensen van de dansles af te spreken. Als volger ben je dan van een dansje verzekerd en als leider weet je dat er ook volgers zijn van jouw dansniveau, kortom een win-win situatie. Door te socializen leer je meer mensen in de scene kennen en je zal merken dat er erg veel mensen (zowel leiders als volgers) zijn die je graag wat extra tips of dansmoves willen leren.

Tip 4 Neem privéles

Als je echt wilt groeien in het dansen dan is het nemen van privéles een aanrader! Ook als je lichamelijke klachten hebt kan het nemen van een aantal privélessen je helpen. Je krijgt volop persoonlijke aandacht, je werkt aan je eigen doelen en de les wordt volledig afgestemd op jouw niveau. Mocht je lichamelijke klachten hebben, zoals ik al eerder aanhaalde, kan je die tijdens de privélessen wat uitgebreider bespreken en samen met de dansleraar een manier zoeken die jou kan helpen om hier tijdens het dansen beter mee om te gaan.

Tip 5 Voedt jezelf met Kizomba muziek

Ik begrijp best dat je niet elke dag naar feestjes, socials of dansles kan gaan. Maar probeer jezelf zoveel als mogelijk is te entertainen met zaken die met Kizomba te maken hebben. Kijk naar filmpjes, luister naar kizomba muziek, oefen thuis en lees dit blog (inkoppertje!).

Onthoud dat iedereen bij het begin is begonnen, iedereen startte toch echt bij de ‘groep beginners’! Niemand kon na een week goed dansen. Als jij  minimaal 2 a 3 keer per week danst dan zal je maand per maand een flinke vooruitgang merken. Mensen waarmee je danst zullen het ook opmerken en binnen de Kizomba scene is het vrij normaal om elkaar te complimenteren. Je zal echt niet voor altijd een beginner blijven!

Heb jij nog tips voor beginners? Wat heeft jou geholpen toen je net begon met dansen ?

 

Kizomba Blog

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *